Over ADVICOM

ADVICOM is opgericht door Ton de Rooij. Aanvankelijk was het de bedoeling dat ADVICOM zich uitsluitend zou richten op het geven van adviezen. Al snel groeiden de activiteiten uit tot:
  • het geven van adviezen
  • het verrichten van inhoudelijke werkzaamheden, zoals waken over business en ICT-alignment en informatiearchitectuur, het ondersteunen bij informatiemanagement en het opstellen van requirements en functionele specificaties van informatiesystemen
  • het begeleiden van transities (van data en van overgang naar andere software voor de kernprocessen)
  • het geven van opleidingen
  • het ontwikkelen van opleidingen
  • het schrijven van boeken
Voor opleidingen en het schrijven van boeken heeft Ton de Rooij EDUCOM opgericht. Bij cursussen / workshops werken ADVICOM en EDUCOM samen. De cursussen / workshops worden daarom ook via de EDUCOM website aangeboden. In 2018 is Educom tevens uitgeverij geworden.

ADVICOM is gevestigd in Woerden. Woerden ligt centraal waardoor een goede bereikbaarheid ontstaat. Hierdoor komen uit een groot deel van Nederland deelnemers naar ADVICOM voor de open rooster workshops. Ook is het daardoor mogelijk advies-, inhoudelijk werk en 'in house workshops' te doen in een groot deel van Nederland.


iets over Ton de Rooij

Ton de Rooij is op de Universiteit van Amsterdam opgeleid tot bedrijfseconoom, met onder andere als specialisatie administratieve organisatie. Na zijn studie is hij voordat hij ADVICOM oprichtte nog enige tijd op de universiteit werkzaam geweest als wetenschappelijk medewerker.

Hij heeft een aantal boeken geschreven, die in de workshops Datamodeling / Informatie-analyse volgens het ER-model, Datamodelleren voor Business Intelligence / BI (stermodellen, kubussen, data vault), Data Warehouses en Business Intelligence, Requirements, Datamodeling / Informatie-analyse volgens NIAM, Database Technologie en Ontwerp, en SQL gebruikt worden.

Hij is in de praktijk bezig op allerlei gebieden. Voor de oprichting van ADVICOM ontwikkelde hij programmatuur voor een query taal, een mailingsysteem en een offertesysteem. Zelfs ontwikkelde hij de besturingssoftware voor een waterzuiveringsinstallatie. Sinds de oprichting van ADVICOM is hij inhoudelijk bezig en geeft hij adviezen. Hij is informatiearchitect. Hij kijkt in die rol naar business en ICT alignment, maar hij maakt ook analyses en functionele specificaties. Hij is als informatiearchitect of als inhoudelijke ondersteuner (inhoudelijk manager) betrokken bij transities (data van verschillende organisaties samenbrengen, overgang naar andere software voor de kernprocessen). Hij doet dit voor zowel het bedrijfsleven als overheid. Hij ontwikkelt en geeft vele workshops en cursussen. Hij begeleidt automatiseringsprojecten als onafhankelijk deskundige.


visie van ADVICOM

De visie van ADVICOM is gericht op het geven van cursussen en op inhoudelijk werk verrichten voor haar klanten.
Met betrekking tot cursussen wil ADVIOCM via klassikaal onderwijs intensief en in korte tijd, meestal 1 2 dagen, onderwerpen aanbieden. Hierna moet de deelnemer nog vragen kunnen stellen bij het in de praktijk brengen van de stof. De groepen worden hierbij bewust klein gehouden. De cursussen worden gegeven door gekwalificeerde docenten, die bij voorkeur zelf het boek bij de cursus geschreven hebben.
Met betrekking tot inhoudelijk werk wil ADVICOM het liefst een langdurige relatie opbouwen, waarbij wederzijds vertrouwen voorop staat. Het werk is gericht op de business kant van ICT, met name business en ICT-alignment, informatiemanagement, ICT en innovatie, informatiearchitectuur en business architectuur. Daarnaast houdt ADVICOM zich ook met bedrijfseconomische vraagstukken buiten de ICT bezig.