Boeken

ADVICOM streeft na om voor alle workshops / cursussen het lesmateriaal en de boeken zelf te ontwikkelen. Heeft ADVICOM geen eigen boek dan breiden we het lesmateriaal uit met readers of kiezen we de beste op de markt voorkomende boeken.

De boeken van ADVICOM zijn allemaal geschreven dan wel mede geschreven door Ton de Rooij.

In augustus 2019 is de tweede druk van het boek "Requirements - Inleiding in het specificeren van Requirements" uitgekomen. Het boek is bedoeld voor de cursus / workshop Requirements. De tweede druk van het boek is net als de eerste druk vertaald in het Engels onder de titel "Requirements - Introduction to specifying requirements". Dit boek is december 2019 (1ste druk augustus 2018) uitgekomen.
In juli 2010 is het boek Datamodellering (volgens het Entity Relationshipmodel) uitgekomen. Het boek is bedoeld voor de cursus / workshop Datamodeling (data modeling) / Informatieanalyse volgens het ER-model. Het vervangt de reader van deze cursus / workshop. In begin 2010 is een vierde druk van het boek 'Databases en SQL' uitgekomen. Dit boek wordt gebruikt in de cursussen / workshops 'SQL' en 'Database Technologie en Ontwerp'.
Begin 2008 is het boek "Business Intelligence" dat Ton samen geschreven heeft met Peter van Til op de markt gekomen. Dit boek wordt gebruikt bij de cursus / workshop 'Datawarehouses en Business Intelligence'.